Вила Св.Софија
 
     
Вила Софија е хотел изграден во 2000 година и е најпознат во Охрид. Неговата прекрасна позиција во средината на стариот град близу езерото и црквата С. Софија.
Сите 6 соби се вкусно опремени и секоја има модерна пријатност етаблирана со 4 звезди: климатизираи, минибар, сателитска ТВ, телефон, мулти канално радио, сеф, лично купатило со када или туш сушач за коса.

Хотелот нуди 2 прекрасни соби за ручавање, бар со пространа тераса за сунчање во лето, голема соба за состаноци и свечености до 40 луѓе, конфорни читални и соодветен паркинг.

За време на летната сезона клиентите на Хотелот ќе бидат во можност да уживаат во прекрасните плажи на Охридското Езеро, познати по својата кристално чиста вода од езерото. Хотелот нуди лежлки и чадори за време на периодот на комплетна релаксација на неговите гости.
Исто така многу е лесно да се пристигне до хотелот од автопат, автобуска станица аеродромот Охрид, со редовен јавен транспорт. Сите соби во Вила Св. Софија се опремени со намештај од голем стил и висок комфорт.
Во поново време тие се реновирани и намештајот, посебно завесите, килимите покривките кои се со вкусна елеганција.
Ние исто така, на барање, имаме соби за непушачи и фамилијарни соби за 3 или 4 луѓе. Релаксацијата на нашите клиенти е од наша најголема важност и затоа ние обезбедуваме целосен конфор за хотел со 4 звезди, вклучувајќи надворешно звучно изолирање, лични климатизери и централно греење, минибар, директен телефон, компјутер и интернет, сателитска ТВ со најважните светски канали, мулти канално радио, сигурносен сеф.
Сите купатила се опремени со када или туш и сушач на коса.
Не од помала важност е сигурноста на нашите клиенти. Тоа е овозможено со нашиот аларм за пушење во секоја наша соба, понатака, комплетно опремени со незапаливи завеси кои одговараат на најновите Европски норми за сигурност со аларм кој е директно поврзан во Рецепцијата и во главната централа на Противпожарната бригада.